Asociația Salvatorilor Voluntari (ASVSU)

Asociația Salvatorilor Voluntari pentru Situații de Urgenta (ASVSU) este o organizație neguvernamentala, non-profit, apolitica, înființată în anul 2001, care combina experiența specialiștilor în servicii de salvare cu dorința de a ajuta societatea civila în situații de urgenta.

Asociatia Salvatorilor Voluntari pentru Situatii de Urgenta (A.S.V.S.U.) este o organizatie cu personalitate juridica româna de drept privat, apolitica, neguvernamentala, nonprofit, conform legii 26/2000.
Asociatia Salvatorilor Voluntari pentru Situatii de Urgenta are sediul social în: România, Bucuresti, str. Liviu Rebreanu nr. 12, bl. K2, sc. 2, et. 6 ap. 36, sector 3; are cont bancar propriu si poate înfiinta filiale, reprezentante sau birouri în orice localitate din tara, pe baza hotarârii Consiliului de Conducere al ASVSU.

[Image: 9ff6569f6c61431fef4fc55fbf3ef1ae.jpg]

 Scopul Asociatiei Salvatorilor Voluntari pentru Situatii de Urgenta îl constituie SALVAREA DE VIETI OMENESTI si PROTEJAREA MEDIULUI INCONJURATOR.

Obiectul de activitate al Asociatia Salvatorilor Voluntari pentru Situatii de Urgenta îl constituie:

a) Selecteaza si instruieste, în cadru organizat, personal voluntar, din cadrul societatii civile, pentru interventii în situatii de urgenta, în domeniile:
1) cercetare-cautare-deblocare-salvare,
2) prim ajutor în situatii de urgenta,
3) radiocomunicatii de urgenta,
4) alpinism utilitar – transport accidentatii,
5) prim ajutor psihologic,
6) cautare-salvare canina,
7) cautare copii disparuti

Prezentare generala curs PRIM AJUTOR ( ASVSU & ADRA Romania )

.

b.Organizeaza centre fixe si mobile de salvare, dotate cu: echipament specific de salvare, corturi, paturi, mijloace de transport auto ( inclusiv ambulante ), garaje, echipamente complexe de radiocomunicatii, harti, calculator, saci de dormit, magazie cu echipament de lucru si rezerva, GPS-uri, câini specializati de cautare si salvare, rezerve de apa potabila si bucatarii de campanie etc., din fondurile proprii si/sau în colaborare cu institutiile guvernamentale si neguvernamentale din tara si strainatate;

c) Organizeaza voluntarii în echipe, grupe, detasamente, formatiuni de salvare pentru situatii de urgenta, din rândul celor instruiti, care au promovat examenele specifice tinând cont de abilitatile si disponibilitatile fiecaruia.

Curs de prim ajutor ( ASVSU si ADRA Romania )

.

d)
Participa la elaborarea planurilor de protectie si interventie la dezastre ale structurilor administrativ-teritoriale, stabileste locul si rolul fortelor de interventie proprii în cooperare cu celelalte forte care intervin la prevenirea si înlaturarea urmarilor situatiilor de urgenta, pentru restabilirea starii de normalitate.

e)
Realizeaza activitati de supraveghere , prevenire si alarmare, cooperare si interventie, în cazul situatiilor de urgenta, colaborând cu elementele componente ale Sistemului National de Management pentru Situatii de Urgenta în conformitate cu prevederile legale, pe baza de acorduri încheiate cu organele abilitate;

f) Colaboreaza si sprijina Prefecturile si Primariile, Ministerul Administratiei si Internelor, Inspectoratele Situatiilor de Urgenta, Jandarmeria Romana , Politia Rutiera, Politia Comunitara, toate Ministerele care au structuri speciale pentru Situatii de Urgenta, etc, în activitatea de selectare, instruire si evidenta a voluntarilor, instruirea populatiei pentru prevenirea si limitare a efectelor situatiilor de urgenta;

g)
In colaborare si cu sprijinul Ministerului Sanatatii, Ministerului Educatiei si Cercetarii, Ministerului Administratiei si Internelor, ONG-uri de specialitate, etc, elaboreaza si desfasoara programe de instruire a membrilor ASVSU, pentru acordarea de prim ajutor si prim ajutor calificat în urgente, cât si instruirea societatii civile, în acordarea primului ajutor si supravietuire în cazuri de urgenta, la nivelul institutiilor de învatamânt preuniversitar si universitar, societati comerciale, organizatii cetatenesti de cartier, etc.

p) Colaboreaza cu organizatii similare din strainatate în vederea cunoasterii, însusirii si diseminarii tehnicilor curente de salvare la nivel international;

q)
Organizeaza schimburi de experienta, simpozioane, mese rotunde, conferinte, work-shop-uri, acordari de burse, concursuri, legate de scopul A.S.V.S.U.;

u) Organizeaza si aplica programe, proiecte si activitati de conservarea naturii, protectia mediului înconjurator si ecologie.

v)
Organizeaza programe si campanii de educatie ecologica si sensibilizare a opiniei publice fata de problemele mediului înconjurator, în spiritul respectului pentru om si natura; desfasoara programe de conservare a naturii si monitorizare ecologica;

w)
Face propuneri legislative organelor abilitate, în spiritul scopului si al domeniului de activitate al ASVSU.

x)
Ofera consultanta si se implica activ în domeniul protectiei mediului;

Extras din Statutul ASVSU aprobat în sedinta din 19. 10. 2004.

Presedinte executiv, – Vasile Grososiu

Sursa : http://www.asvsu.ro/statut-id5.vim

Reclame

Mulțumesc pentru vizită pe blog.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s